Disclaimer

 

Algemene Disclaimer

- Gebruik van producten is altijd op eigen risico. Wij maken de producten zo veilig mogelijk.

- Wanneer er foto's opgestuurd worden wordt er direct toestemming gegeven voor het delen van de foto's op zowel de website als andere media.

 

Wat is BioThane?

- BioThane is een kunststof leervervanger. Het bestaat uit een zeer sterke webbing (geweven kern) met daaromheen een kunststof coating.

- BioThane is zeer sterk. Onder normale omstandigheden zal het niet scheuren of breken. Biothane heeft een breekkracht van 160 tot 450 kg. Afhankelijk van hoe breed het BioThane is. Normale omstandigheden zijn niet kauwen en bijten op de lijnen.

- BioThane blijft flexibel, ook met kou en bij warmte. Het vergt geen onderhoud, hooguit schoonmaken en afdrogen.

- BioThane neemt geen vocht op en is uv bestendig.

- BioThane schimmelt niet en is anti bacterieel.

-LET OP!! Neon kleuren kunnen afgeven op andere kleuren biothane als dit langere tijd tegen elkaar aanligt. Let hierop bij het opbergen.

- BioThane is gemakkelijk schoon te maken met water en eventueel een beetje sop.

 

Fournituren

- Producten gemaakt met roestwerende fournituren die niet goed droog worden opgeborgen, kunnen gaan roesten. Dit is normaal, maar niet goed voor de veiligheid. Aan te raden is om de producten na gebruik goed schoon EN droog te maken en dit ook bij te houden.

- RVS en messing fournituren roesten niet, messing heeft de neiging om na verloop van tijd te verkleuren.

- Gekleurde fournituren zoals antiek messing, zwart, rosegold, rainbow kunnen door slijtage hun kleur wat gaan verliezen.

- Musketons kunnen niet goed tegen zand. Door de musketon goed te drogen en daarna zacht te 'kloppen' kan het zand verwijderd worden.

 

Al onze producten worden met veel zorg gemaakt!